La cistella de la compra a la Masia de Can Puig

De l'hort a la taula

Encara que alguns pensin que a hores d'ara és redundant afirmar que les verdures i hortalisses són un aliment fonamental en qualsevol dieta, mai està de més tornar-lo a dir.
L'horta ha d'estar molt present en la teva taula cada dia per a portar una alimentació equilibrada.
En la Masia de Can Puig preparen les teves cistelles de verdura i fruita fresca ecològica, amb producte local.
Fruites, verdures, màxima qualitat degudament seleccionats per als nostres clients.

Quines són les millors maneres de consumir verdures?

Indubtablement crues, en amanides o carpaccio (sobretot les fulles verdes, el tomàquet, el cogombre…) és la forma en la qual millor s'aprofiten tots els seus nutrients, ja que la calor, fa que es destrueixin part de les vitamines que contenen. Però no totes les verdures i hortalisses poden consumir-se així. A més, és necessari introduir en la nostra alimentació més varietat de receptes i tècniques per a fer-la divertida i saborosa i no avorrir-nos.
No et quedis sense la teva cistella demana-la avui, contingents limitats.

Menja't un arc de Sant Martí

A més de ser riques en vitamines essencials, les verdures i hortalisses estan plenes de compostos vegetals molt importants per a mantenir la salut i el benestar. Aquests compostos es troben en tot l'espectre de color que ens regala la naturalesa.
Per això el nostre consell és que cada dia et mengis l'arc de Sant Martí, literalment!

Vegetals vermells: aporten licopé que protegeixen la pell del mal solar, protegeixen la vista, i és un poderós antioxidant. Ho trobarem en el tomàquet o els pebrots vermells.

Vegetals taronges: plens de betacarotè, que el cos converteix en vitamina A essencial per a una pell sana i per al sistema immune. Els trobem en les pastanagues, el moniato, la carabassa, etc.

Vegetals grocs: subministren luteïna i zeaxantina que protegeixen l'ull dels danys i ajuden a reduir el risc de cataractes. Els pebrots grocs, el blat de moro dolç, les flors de carabassó, són alguns dels aliments en els quals podem trobar-los.

Vegetals verds: rics en la energizant clorofil·la, trobem una infinitat d'aliments amb aquest color (els espinacs, créixens, bròcoli, espàrrecs, col arrissada, cogombres, etc.)

Vegetals morats: són una excel·lent font de antocianinas que lluiten contra els radicals lliure i l'envelliment prematur (llombarda, albergínies i remolatxa el contenen).

Vegetals blancs: deuen el seu color blanc al contingut en polifenoles, que tenen propietats antioxidants que ajuden en la hipertensió i malalties del cor. Els xampinyons, l'all, la coliflor, les cebes i els porros i un llarg etcètera els contenen.