El Cafè de La Casa de les Lletres, un restaurant km 0

De la Masia a la taula

La Casa de les Lletres és un clar exemple de restaurant Quilòmetre 0 a Barcelona, el Slow Food és la tendència gastronòmica que reivindica una nova manera d'entendre i respectar l'alimentació, des de la Masia de Can Puig proveïm el nostre restaurant de productes de la més alta qualitat.
Aquest concepte tanca una filosofia de vida que advoca pel consum d'aliments de proximitat per a protegir la biodiversitat i la salut, i per a evitar el canvi climàtic.

El terme «Quilòmetre 0» es va cuinar en terres italianes, on Carlo Petrini va fundar en 1986 Slow Food, un moviment ecogastronòmic que defensa els productes i la cuina propis de cada comunitat i els mètodes d'elaboració artesanals enfront de la uniformització dels plats. És una reivindicació de la biodiversitat dels sabors. La proposada Km 0 consisteix a adquirir aliments que es produeixen el més a prop possible d'on es viu.

Els aliments de proximitat redueixen les emissions de CO₂ i contribueixen a mantenir un teixit agrari viu. «Existeixen moltes raons per a decantar-se pels aliments de proximitat. Es tracta d'una prioritat per a la salut del planeta, perquè redueix les emissions de diòxid de carboni; però al seu torn permet evitar l'esgotament de recursos finits i contribueix a mantenir al nostre voltant un teixit agrari viu, que fomenta la salut del territori i de nosaltres mateixos».

Quilòmetre zero

Els aliments de proximitat cobren impuls.

S'obtenen en un radi de menys de 100 km d'on es produeixen per a reduir la contaminació i reforçar l'economia local. Els aliments de «quilòmetre zero» estan cobrant impuls en escurçar la distància entre productors i consumidors.

A La Casa de les Lletres volem recuperar la nostra gastronomia.

Una cuina en la qual no hi ha lloc per als transgènics o per a aquells cultius que contaminen el medi ambient i la nostra salut. Una alimentació que defensa produir, distribuir i consumir al marge de l'agroindústria i els supermercats.

Menjar bé, en definitiva, en benefici de la majoria, ja sigui en el camp o la ciutat.